dinsdag 13 december 2011

Alexandra Potvin mooiste en de beste radiomaker van Vlaanderen


Alexandra Potvin mooiste en de beste radiomaker van Vlaanderen.

Alexandra Potvin en Tomas De Soete zijn volgens radiominnend Vlaanderen de mooiste en de beste radiomaker van Vlaanderen.

Geboren als Alexandra Hilde-Ronalde Potvin op 20/03/66 in Wilrijk. Op haar 15de kreeg Alexandra Potvin de radiomicrobe te pakken bij Radio Atlantica (Antwerpen) waar ze op een 5-tal jaar de knepen van het vak heeft geleerd voordat ze de overstap maakte naar het toenmalige SIS-radiostation.

In 1986 ging Alexandra Potvin aan de slag bij de VRT waar ze op Donna begon als presentatrice van diverse radioprogramma's, onder andere De Bumpershow en Diva. Daarna was ze een tijdlang omroepster op TV1 maar ze verwierf vooral bekendheid met Hitkracht dat ze samen met Jan Bosman presenteerde.

Na 15 jaar, in 2001, ruilde Alexandra Potvin de VRT voor de VMM. Ex-Donna-nethoofd Bert Geenen wist haar over de streep te trekken. Zelf verkiest ze radio boven TV omdat je veel korter op de bal kan spelen en meer vrijheid geniet.

Alexandra Potvin heeft dan ook bewust enkele TV-aanbiedingen afgewezen.
Nu nog steeds is Alexandra één van de stemmen bij Q-music. Je kan haar elke weekdag aan het werk horen op de middag van 12u tot 14u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten